Plesni stili

Kaj je performance cheer?

Performance cheer izhaja iz Amerike in je del športne panoge cheerleading. Je skupinski šport, sestavljen iz več različnih stilov plesa, najpogosteje iz cheer poma, cheer hip hopa in cheer jazza. Zaradi svoje dinamičnosti in sodelovanja posameznika v skupini je primeren za razvoj otrok in mladine ter prispeva h kakovostnejšemu preživljanju njihovega prostega časa. Hkrati je dovolj nezahteven, da se ga lahko udeleži vsak otrok in mladostnik in kar je najpomembneje za vas, da ga lahko poučuje vsak motorično sposoben in motiviran posameznik.

CHEER POM vsebuje ostre, definirane, hitre ter odsekane gibe in skoke, močne pozicije rok ter močno pom tehniko z vključevanjem raznih plesnih stilov in tehničnih elementov. Značilnosti poma so dinamičnost in sodelovanje skupine, enotnost. Poudarek je na energiji, samozavesti, mimiki obraza plesalk, koreografiji, pravilni tehniki, vizualnih efektih, kreativnosti in nastopu. Vizualne efekte predstavljajo nivoji, skupine, menjave in uporaba pripomočkov. Pri izvajanju tega stila se uporabljajo cofi (pomi), po katerih je stil tudi dobil ime. Cheer pom združuje različne plesne zvrsti, kot so jazz, latino, funk, hip hop ipd.

CHEER JAZZ vsebuje stilizirane plesne gibe in kombinacije, tranzicije, skupinsko delo in tehnične elemente. Poudarek je na pravilni tehnični izvedbi, pravilnih, dolgih in iztegnjenih linijah, kontroli in namestitvi telesa, stilu in kontinuiteti gibanja skupaj z usklajenostjo članov skupine. Jazz izhaja iz osnov baletne tehnike, ki je osnova tudi za večino ostalih plesnih zvrsti, vse bolj pa se prepleta z elementi modernih plesov. Lahko se pleše na različno glasbo, od lirične, umirjene, klasične do moderne, pop glasbe. Pri jazzu je pomembna tudi sposobnost zbuditi v občinsstvu občutke in čustva z uporabo energije, zabavne vrednosti, pristne mimike in izraza čustev skozi celoten nastop.

CHEER HIP HOP vsebuje ulični/street stil, gibe in ritme s poudarkom na izvedbi, stilu, kreativnosti, izolaciji in kontroli telesa, ritmu, usklajenosti in glasbeni interpretaciji. Dodaten poudarek je na različnih atletskih elementih, kot so skoki, 'stalls' in ostali triki. Za hip hop je značilna sproščenost telesa in pa veliko domišljije pri idejah za oblačila in sestavljanju koreografij.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.